Miről írjak blogot? 7 téma,amivel befuthatsz és pénzt kereshetsz még idén

Miről írjak blogot? 7 téma,amivel befuthatsz és pénzt kereshetsz még idén

A blogírás még mindig népszerű műfaj, azt azonban kevesen tudják, hogy ezek az utolsó pillanatok, hogy beszállj a játékba! Megmutatom, milyen témákkal van esélyed!

Büszkén vállalom, hogy blogger vagyok.

Magánemberként szerintem menő, mert olyan lifehacknek minősül, amivel bárki élhet. Nem értem, igazából miért nem blogol mindenki? Olyan lehetőségekhez juthatok, amihez személy szerint, Tóth Patrikként nem tudnék.

Vállalkozóként, mint reklámügynök, szintén nem értem, miért nem blogolnak többen. Kevesen tudják, de hatalmas hiány van minőségi blogból és bloggerből.

Bloggerből még több. Sok jópofa blog van, de nem elég kitartó a munkásságuk, következetlen a kommunikációjuk, (az esetek 95%-ban a kitartással van probléma).

Napi szinten tárgyalok, működök együtt olyan márkákkal, mint a Porsche Hungária, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda, a Számlázz.hu, vagy akár a Mercedes-Benz (mondtam párat a 30-40 nagyobb, 100 kisebb közül).

Az igazság az, úgy kell vadásznom a minőségi influencereket (véleményvezéreket), mert alig akad, ahol a prémium márkák szerepelni tudnak.

Elárulom, hogy piaci alapon milyen blogokra lenne még szükség – a valós szponzori igények alapján!

1, Utazás
Akár Magyarországon belül, vagy azon kívül – nem érdekes. A vendéglátás kezd ébredni álmából, és egyre nyitottabb az “újhullámú” médiatrendek iránt.

Eddig bármilyen négycsillagos szálló, wellnessközpont, akár Michelin-csillagos séffel rendelkező étterem is együttműködött velünk, akit megkerestem.

A probléma adott, nagyon kevés releváns és független médiafelületet találni, ahol népszerűsíteni lehetne őket.

(piaci infó: leginkább február-május között lehet vendéglátással foglalkozó cégekkel együttműködni, ekkor készítik elő a szezont, ami legtipikusabban május 1-augusztus 20 között tart.)

2, Gasztro
Ha nem épp utazás, hanem étkezés, az is jó! Szeretsz otthon új ízeket kipróbálni? Feszegeted a határokat, vagy éppencsak megmutatod, hogyan kell tradícionálisan főzni? Teljesen mindegy! Az emberek imádják az ilyen témákat, legyen az egy házi gyros, vagy serpenyőben sült tengeri durbincs.

Amikor a Vegetának készítettem elő online kampányt, a releváns médiafelületek felkutatása kínkeserves volt, ha szeretsz főzni, és írnál valamiről, hát áll a zászló!

(piaci infó: gasztro témában rendkívül sok tőkeerős cég áll rendelkezésre, nem beszélve arról, hogy globálisan vizsgálva is mindenki étkezik, így ez olyan nagy “témahalmazt” fed le, amivel könnyen tudsz érvényesülni. A fűszermárkákon túl az utazással egy közös keresztmetszetet képezhet, így bővülve a lehetséges szponzorok köre is)

3, Üzlet

Üzlet?! Igen! A Business & Café üzleti blog alapítójaként törhetnék egyeduralomra, de a Golden Brothers Médiaügynökség tulajdonosaként és reklámvásárlásokért felelős értékesítőjeként már másként teszek!

Objektíven vizsgálva ma Magyarországon a legértékesebb üzleti médiafelületek a Business & Café, valamint a Minner.hu, de ha részvényeket kéne vásárolnom, tennék a Hack Yourself oldalba is.

Rengeteg klisés, rövidtávon működő, hiteltelen, könyvekből másoló kókler van, de azokat az oldalakat nem lehet értékesíteni.

Az objektív tény az, még elbírna a piac további üzleti témával foglalkozó felületeket is!

(piaci infó: különösen hiány van produktivitással, időmenedzsmenttel, ingatlannal foglalkozó témában)

4, Divat

A legolvasottabb cikkeink között jó néhány divattal foglalkozó anyag szerepel. Minden ember kissé hiú, szeretné lenyűgözni környezetét. (Többen olvasták el azt a cikkemet, hogyan nézzek ki úgy, mint egy milliomos, mint azt, hogyan legyek milliomos).

(piaci infó: nagy szükség van további, kitartóan, megfelelő minőségű arculattal rendelkező, független médiafelületre, azon belül is a férfi divatra, könnyen érthető, laza stílusban).

5, Programozás

Nehezebb, mélyebb téma ugyan, de a programozás nagy érdeklődésre tart számot. A legjobban kereső állások közé tartozik, így a fiatalok körében is egyre népszerűbb. A digitális megoldások miatt a piac is nyitottabb az online kommunikációra.

(piaci infó: a tech cégek a legújítóbb szelleműek, valamint rendkívül tőkeerősek is. A Microsofttal való együttműködésünk során kiderült, a megjelenések kapcsán a legnagyobb fókuszt az influencerekre helyezik.)

6, Zene
A legtöbben hallgatunk zenét, sőt zenekedvelőek vagyunk. Nagyon könnyen tábort generálhat az, aki jó ízléssel, a saját stílusát követve számol be a legújabb megjelenésekről.

Habár ezt YouTube csatornaként is lehet végezni, (jó példa erre a SoundYouNeed, vagy akár a közeli Csehországból származó CzechVibeSound, akiket még Casey Neistat is dícsért) írott blogként is érdemes.

Miért? A YouTube-ra csak jogvédett tartalmat tölthetsz fel, viszont beágyazni a blogba már feltöltött tartalmat korlátlanul tudsz.

Annak idején DJ-ként, rendezvényszervezőként a bulikban játszott zenéket tematikusan feltöltöttük, organikusan napi 200-400 egyéni látogatót vonzottunk be a social felületeken felül. Kiváló népszerűsítés és hűségkialakítási eszköz volt.

7, Autó
Ki ne ismerné a Totalcart, aki legnagyobb szereplőként terjedelmeskedik a piacon? Ami tény, akármelyik autómárkával dolgoztam együtt (BMW Budapest Motors, Porsche Hungária, Audi, Volkswagen, Hovány Autószalonok, Mercedes-Benz, Nissan, Ford, stb.) nagyon nehéz volt minőségi felületeket találni – de ami neked jó hír, sokkal többre lenne szükség!

(piaci infó: az autóipar szinten rendkívül tőkeerős, még az egyes autószalonoknak is milliárdos forgalmaik vannak. Egyre inkább rájönnek, hogy a legköltséghatékonyabb és rugalmasabb PR megoldást az influencerek jelentik.)

Golden Brothers Zrt.
1076 Budapest, Péterfy Sándor utca 27.
+36 30 226 65 66
hello@goldenbrothers.hu

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Szeretnél máris a lényegre térni?

Kérj feltérképező visszahívást!