PR, marketing, sales – Melyik mire jó?

Egy dolgot szeretne minden blogger – másokon segíteni. Ha ennek eredményeképp még rengeteg pénzt is bezsebelhetünk, az nyilván nagy öröm, de ehhez nem árt tisztában lenni az alapfogalmakkal – lássuk!

A bizniszelés folyamatai természetesen egymásra épülnek. Van egy mondás, ami egy kicsit közönségesen, de plasztikusan ábrázolja a folyamatok egymásra épülésének természetességét.

A PR becsalogatja a vendéget, a marketing terít meg neki, és a sales tálalja a vacsorát.

Elválaszthatatlan részei egymásnak, és a folyamatok közötti összefüggések javítása is javítja az eredményt. Lássuk!

A kommunikációd két rétegből áll össze:

  • a brand, amit te akarsz láttatni,
  • az imázs pedig, amit a fogyasztód érzékel.

A PR vagyis a Public Relations, a nyilvánossággal való kapcsolatod nagyban befolyásolja a sikerességed is!

Ez egy hosszútávú építkezés lesz. Olyan értékek mentén kell építkezned, amikkel azonosítani akarod a vállalkozásodat. Ha elhangzik a blogod neve, az embereknek be fog ugrani. Á, igen, ők azok, akik mindig azt mondják, hogy…

Legyél te a következő Coca-Cola, ami évek óta kommunikálja, hogy a családi, baráti összejövetelek beranyozója.

Legyél a következő Red Bull, ami az extrém sportok következetes és kitartó támogatásával elhiteti veled, ha iszol egy dobozzal, olyan vagány leszel mint az autóversenyzők, akiket támogat a cég.

A Business and Café blog volt az a felület, ahol a vállalkozók és a vállalkozó szelleműek megtalálhatták a szellemi táplálékot, az inspirációt, amire vágytak. Ez egy jó üzenet, be is vált!

A marketingolyan előkészítő, megvalósító , és ellenőrző folyamatok összessége, amelynek célja és feladata az adott jogi személy érdekeltségei bevételeinek növelése technológiai, pszichológiai, reklám ismereti, közgazdasági, és jogi módszerekkel.

Ez természetesen számos eszközt magába foglal, de a kulcselem, hogy ezeket az eszközöket egy egységes stratégia mentén összehangoltan vessük be. Olyan ez, mint a háborús erőfeszítések során a fegyvernemek együttes alkalmazása.

Az előző pontban is említett Red Bull bevételének 80%-át költi el hogy eljuttassa az üzenetet, és nem is akárhogyan! A legkülönfélébb különleges, és extrém sportolók támogatásával, a kalandokra, az izgalmakra vágyó fogyasztókat célozza óriási sikerrel.

Annak ellenére, hogy az energiaitalok azért nem egy kimondottan az egészséges élet legfontosabb zálogai, mégis tud gondolati szinten a sporthoz, a felfokozott teljesítményhez kapcsolódni a vásárlói fejében.

Így kell majd neked is az eneriáid jelentős részét marketingre fordítanod. Építened kell a közösségi felületeidet, Facebook, Insta, YouTube – szépen fokozatosan mindet. Ha bennünket kérdezel, akkor blog és YouTube először. Egy blogger számára az írott és a videós tartalmak együtt jelentik a legjobb marketinget, amíg nem lesz pénzed fizetett hirdetésekre.

Az üzletet az ajánlat mozgatja. Milyen ajánlattal vagy jelen, és ezt hogyan juttatod el a leendő vásárlóidhoz? Mitől tudsz más lenni, mint mások? Olcsóbb vagy? Jobb minőségű a terméked, vagy a szolgáltatásod?

Ha az emberek megértik, hogy a te ajánlatod mitől jobb, mint másoké, semmi sem menthet meg attól, hogy sikeressé válj! Kell egy egyszerű üzenet.

Ha ezzel tudsz kitűnni, akkor legyen a tiéd a világ legegyszerűbb terméke. A GoPro kamera megalkotói jól éreztek rá a piaci igényekre, amikor akciókamerájukat mindössze 2 gombbal felszerelve dobták a piacra. Az emberek nem akarnak vacakolni a bonyolult beállításokkal, kaptak hát egy faék egyszerűségű eszközt, amit megvesznek súlyos pénzekért. Egy egyszerű kamera, ami bírja az élet pofonjait. Kiváló ajánlat!

Nézd meg mégegyszer a vonatkozó fejezetet és kezdj el értékesíteni! Hidd el, imádni fogod!

Szeretnél máris a lényegre térni?

Kérj feltérképező visszahívást!